Wilt u graag een back-up van uw systeem?
Maar weet u niet hoe?
Wij helpen u graag!

Back-up maken

Een Back-up is het maken van een reserve kopie van uw systeem. Dit gaat onder andere om je bestanden, instellingen en programma’s. Als er onverwachts iets mis mocht gaan met uw systeem. Dan kunt u doormiddel van het terug zetten van de back-up op het zelfde systeem weer verder werken met de zelfde bestanden, instellingen en programma’s die ook al op het systeem stonden toen de back-up werd gemaakt.

Een complete systeem back-up is eigenlijk een opname moment van voor dat het mis ging met het systeem. Daarom adviseren wij van Veluwe Repair dan ook om regelmatig een Back-Up te maken.

3-2-1 regel – Heel concreet houdt de 3-2-1 regel in: Maak 3 kopieën van je belangrijkste data. Bewaar deze back-ups op minstens 2 verschillende media. Zorg voor 1 kopie buiten de deur.

Omdat wij bij Veluwe Repair het belangrijk vinden om Back-up’s te maken bieden wij dit dan ook als dienst aan. Wij zullen dan op een externe harde schijf die of door u zelf geleverd is of door ons is geleverd waarvoor wij kosten in rekening zullen brengen een back-up op gemaakt worden. In overleg met u kunnen we vervolgens de back-up ook instellen dat er na de eerste back-up automatisch een back-up wordt gemaakt, terwijl het systeem weer gewoon bij u in gebruik is. Dit vereist wel dat ten tijden van het maken van de back-up de zelfde externe harde schijf is aangesloten als waarop de eerste door ons gemaakte back-up is neergezet.

Door het instellen van de automatische back-up zorgt u ervoor dat ten tijden van dat het mis gaat met het systeem u minimaal aan gegevens verliest als de back-up terug moet worden gezet.